Velkommen til Trondheim 3-4. november!

Tross noe regional variasjon har høsten kommet godt i gang i det ganske land, og NAM 2022 nærmer seg med stormskritt! Påmelding starter nå, og vi gleder oss til å kunne møtes i Erkebispegården i Trondheim for å diskutere forskjellige aktuelle, viktige og interessante problemstillinger som berører faget vårt. Vi vil se resultater fra årets feltarbeid, forskningsprosjekter og formidlingsarbeid, og ikke minst ha mulighet til å delta på sosiale arrangementer.

Påmelding

Påmelding til konferansen gjøres via NAMs hjemmeside:

www.arkeologiinorge.no/medlemskap

Påmeldingsfrist 25. oktober

De som ikke har konto fra før må lage dette før de kan registrere seg som medlem. Lag en konto og/eller logg inn på Min konto

For nye medlemmer, gå til butikken og velg produktet «Medlemskap NAM» (Nettbutikken). Er du allerede medlem, sjekk status for medlemskapet under «Mitt abonnement»

Medlemskap i NAM er fra nå satt opp som et løpende årlig abonnement. Nytt av i år er vår nye nettbutikk. Her får du mulighet til å melde deg på konferansen gjennom å velge hvilke konferanseprodukt du legger i handlekurven, og som du så betaler for. Du trenger ikke registrere deg i et eget skjema, slik du gjorde tidligere. Du kan velge om du ønsker å delta begge dager, eller bare en av dem – samt melde deg på ekskursjon, tapaskveld og festmiddag. Som vanlig har vi reduserte priser for arbeidsledige og studenter.

Ta kontakt med nam@arkeologiinorge.no hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Priser:

  • Konferanseavgift for begge dager: 1 250,-
  • Konferanseavgift én dag (torsdag eller fredag: 700,-
  • Konferanseavgift begge dager arbeidsledig/student: 700,-
  • Tapaskveld: 500,-
  • Festmiddag: 700,-
  • Ekskursjon: 30,- (OBS – maks 40 deltakere)

Sesjonene

Sesjon 1: aDNA – Fortidens arvemateriale

Hvem eier fortidas arvemateriale og hvordan bør det forvaltes og kommuniseres?

Innlegg og diskusjon vil foregå på engelsk

Sesjon 2: Arkeologi til folk flest

Formidling, fortolkning og feltarbeid – Utfordringer med en mer publikumsrettet feltarkeologi

Sesjon 3: FAIR data i norsk arkeologi

Arkeologisk dokumentasjon som tekst, bilde og 3D

Mer utfyllende info om sesjonene blir presentert sammen med endelig program

Foreløpig program*

Endelig program kommer senere, endringer kan forekomme.

Torsdag 3.10

09:00 -10:00 
10:00 -10:15 
10:15 -11:45 
11:45 -12:45 
12:45 -13:15 
13:15 -14:45 
14:45 -15:05 
15:10 -16:15 
18:00
19:00
Registrering
Velkommen
Sesjon 1 – aDNA – Fortidens arvemateriale
Lunsj
ÅRSMØTE
Sesjon 2 – Arkeologi til folk flest
Kaffepause
Resultatbørs del 1
Ekskursjon – omvisning Nidarosdomen
Middag – Tapas på To Tårn

Fredag 4.10

09:00 -10:30 
10:30 -10:50 
10:50 -11:50 
11:50 -13:00 
13:00 -14:30 
14:30 -14:50 
14:50 -16:00 
 
19:00
Sesjon 3 – FAIR data i norsk arkeologi
Kaffepause
Formidlingsbørs
Lunsj
Forskningsbørs
Kaffepause
Resultatbørs del 2
 
Festmiddag – Banksalen

Resultatbørser

Vi har fått inn mange spennende innspill til børsene, men skulle det være noen som sitter med resultater de har lyst å dele på årets NAM ber vi deg/dere melde inn bidrag til nam@arkeologiinorge.no snarest.

Resultatbørs:

Institusjoner og prosjekter inviteres til å presentere siste nytt, kort og konsist. Resultatbørsen skal gi et raskt innblikk i nye ting som skjer i faget, og foredragsholderne bes om å spisse innleggene, gjerne mot prioriterte problemstillinger. Påmeldingen må samordnes av den enkelte institusjon før den sendes NAM-styret. På grunn av begrenset plass i programmet har vi de siste årene ikke hatt plass til alle som har ønsket å delta. Vi ber derfor om at institusjonene ved påmelding sender en rangert liste over sine bidrag, inkludert en kort begrunnelse for hvorfor det enkelte bidrag bør få plass. NAM-styret forbeholder seg allikevel retten til fritt å velge mellom de innsendte bidragene. For å få plass i programmet må felles påmelding med tittel på enkeltpresentasjonene, samt navn på foredragsholder, sendes innen fristen.

Arkeologiske forskningsprosjekt:

Som i tidligere år planlegger vi også en egen forskningsbørs som går hånd i hånd med resultatbørsen. Denne er altså viet arkeologiske forskningsprosjekter. Vårt mål er at dette skal bli en måte for arkeologer å holde seg oppdatert om nye resultater fra norsk arkeologisk forskning. Formatet betyr at innlegget må gi en overordnet og kortfattet presentasjon av forskingsresultat(ene), samt være rettet til et bredt faglig publikum. Det er ønskelig at presentasjonen skal vise et ferdig resultat eller et prosjekt i sluttfasen.

Vi oppfordrer både institusjoner og enkeltpersoner om å bidra på denne delen av resultatbørsen. Resultater fra større forskningsprosjekter, så vel som resultater fra doktorgradsprosjekter, masteravhandlinger og lignende er velkomne. Påmelding bestående av en kort beskrivelse av innhold, tittel på presentasjon samt navn på foredragsholder sendes til NAM-styret.

Arkeologisk formidling:

Etter fjorårets forsøk på å legge til en egen plass for formidling i programmet velger vi å videreføre dette. Her inviterer vi både institusjoner, enkeltpersoner og forskergrupper til å komme med sine beste formidlingsinnslag. Dette kan ta form av en presentasjon av metoder og resultater, eller dere kan velge å bruke tiden til å vise formidlingsmaterialet. Strategisnakk er også velkomment, og vi oppfordrer også de av dere som har formidlingsmateriale dere kanskje vil teste ut på et vennlig publikum til å benytte muligheten til å gjøre det her.

Sosialt program

Torsdag 03.10

18:00: Ekskursjon: «Arkeologi på domkirkegården» – Omvisning rundt Nidarosdomen med Øystein Ekroll kl. 18. Her er det tak på 40 deltagere. Førstemann til mølla gjelder.

19.00: Tapasaften på To Tårn 19.

Fredag 04.10

19.00: Festmiddag i Banksalen 19.

Praktisk

Overnatting

NAM har gjort avtaler med tre hoteller om rabaterte priser for overnatting. Vi anbefaler Comfort Hotel Park, som ligger nærmest Erkebispegården og konferansearenaen.

Comfort Hotel Park

Bookingkode: GB000279

Mail: co.park@choice.no

Tlf: +47 73 83 39 00

Enkeltrom – 1350,-

Dobbeltrom – 1550,-

Prisene er per rom per natt og inkluderer frokost.

  Quality Hotel Augustin

Bookingkode: GR008219

 Mail: q.augustin@choice.no

Tlf: +47 73 54 70 00

Enkeltrom – 1350,-

Dobbeltrom – 1550,-

Prisene er per rom per natt og inkluderer frokost.

Thon Hotel Prinsen

Bookingkode: 29945084

Mail: marion.paulsen@olavthon.no

Enkeltrom – 1795,-

Dobbeltrom – 1995,-

Prisene er per rom per natt og inkluderer frokost.  

Dersom du har bruk for rimeligere overnatting anbefaler vi Trondheim Vandrehjem: https://www.trondheimvandrerhjem.no/ Hvis det er aktuelt tar du kontakt via hjemmesiden.

Transport

Man kan reise til Trondheim med fly og tog. Nattoget fra Oslo ankommer Trondheim S. kl. 0628., mens nattoget fra Bodø ankommer kl. 07.14. Togstasjonen ligger midt i sentrum, og det tar ca. 15 minutter å gå til Erkebispegården.

Våre tilflyvende deltagere vil ankomme Trondheim Lufthavn – Værnes. Fra flyplassen kan man ta tog eller buss inn til Trondheim, og det er selvsagt alternativ å ta taxi eller leie bil hvis man ønsker.

Togturen fra Trondheim lufthavn tar ca. 40 minutter, avgang omtrent en gang i timen. Busstur tar ca. en time, avgang hvert 20. minutt.

KART