Velkommen til Bergen 9-10. november!

NAM 2023 er nå åpent for påmelding!

Vi ønsker med dette velkommen til årets store begivenhet for Arkeologi-Norge. Det blir to dager med nerding, faglige diskusjoner og rykende ferske resultater, men også gjensyn med gamle venner på tvers av landsdeler, alder, institusjoner og sære faginteresser. Det er klart for både å feire og diskutere alt det rare og engasjerende vi har vært med på siden sist. Vi ønsker velkommen til Bergen, og håper å se akkurat deg der!

Men først av alt er det på tide at vi, på vår eneste åpne nasjonale arena, tar en alvorsprat om hvor Arkeologi-Norge er på vei. Vi er så heldige at vi har fått satt opp hele seks sesjoner som problematiserer alt fra massedata, til internasjonalisering, finansieringsmodeller, frivillighet, detektorfunn og lovutvalgets arbeid. Det betyr også at vi skal prøve ut parallelle sesjoner for første gang. Sesjonene dekker mange av de presserende spørsmålene faget står overfor og vil forhåpentligvis inspirere til engasjement, diskusjon og refleksjon. Årets sesjoner finner du ved å følge linken under:

FAGLIG PROGRAM

Børser

Vi åpner herved for påmelding til årets resultat-, forsknings- og formidlingsbørser. Frist for innsending av forslag er 15. oktober, og gjøres på epost til NAM-styret på nam@arkeologiinorge.no. Forslag til resultatbørsen skal samordnes på den enkelte institusjon og oversendes i samlet bolk med prioriteringsliste. NAM forbeholder seg imidlertid retten til å omprioritere blant de innsendte forslagene. Det er ikke nødvendig å samordne forslagene til formidlings- og forskningsbørsen..

Resultatbørs:

Institusjoner og prosjekter inviteres til å presentere siste nytt, kort og konsist. Resultatbørsen skal gi et raskt innblikk i nye ting som skjer i faget, og foredragsholderne bes om å spisse innleggene, gjerne mot prioriterte problemstillinger. Forslag med en tydelig tematisering vil bli prioritert av NAM-styret. Innsendte forslag må inneholde tittel og navn på foredragsholder, samt en kort begrunnelse.

Forskningsbørsen:

Som i tidligere år planlegger vi en egen forskningsbørs viet arkeologiske forskningsprosjekter. Vårt mål er at dette skal bli en måte for arkeologer å holde seg oppdatert om nye resultater fra norsk arkeologisk forskning. Formatet betyr at innlegget må gi en overordnet og kortfattet presentasjon av forskingsresultat(ene), samt være rettet til et bredt faglig publikum. Det er ønskelig at presentasjonen skal vise et ferdig resultat eller et prosjekt i sluttfasen.

Resultater fra større forskningsprosjekter, så vel som resultater fra doktorgradsprosjekter, masteravhandlinger og lignende er velkomne. Vi oppfordrer både institusjoner og enkeltpersoner til å bidra på forskningsbørsen. Innsendte forslag må inneholde tittel og navn på foredragsholder, samt en kort beskrivelse av innholdet.

Formidlingsbørsen:

Til formidlingsbørsen inviterer vi institusjoner, enkeltpersoner og forskergrupper til å komme med sine beste formidlingsinnslag. Dette kan ta form av en presentasjon av metoder og resultater, eller dere kan velge å bruke tiden til å vise formidlingsmaterialet. Strategisnakk er også velkomment, og vi oppfordrer også de av dere som har formidlingsmateriale dere kanskje vil teste ut på et vennlig publikum til å benytte muligheten til å gjøre det her. Innsendte forslag må inneholde tittel og navn på foredragsholder, samt en kort beskrivelse av innholdet.

Æresgjest

I år skulle Irmelin Martens trekke seg tilbake fra NAM etter lang og tro tjeneste. Det ble imidlertid bestemt at hun måtte ha en passende avgang. Styret i NAM benytter derfor anledningen til å invitere Irmelin Martens som æresgjest til årets konferanse og ønsker å hylle henne under festmiddagen for alt hun har bidratt til arkeologifeltet.

Årsmøtet

Årsmøtet er på fredag 10.11, kl 14.15-14:45 (med forbehold om endringer)

Hvis du har saker som du ønsker at vi behandler på årsmøtet vennligst send det til nam@arkeologiinorge.no innen 20. oktober.

Sosialt program

Følg link til sosialt program:

SOSIALT PROGRAM

Påmelding

OBS – påmeldingsfrist 25.10

Påmelding til konferansen gjøres via din medlemsside:

www.arkeologiinorge.no/medlemskap

De som ikke har konto fra før må lage dette før de kan registrere seg som medlem. Lag en konto og/eller logg inn på Min konto

For nye medlemmer, gå til butikken og velg produktet «Medlemskap NAM» (Nettbutikken). Er du allerede medlem, sjekk status for medlemskapet under «Mitt abonnement»

Medlemskap i NAM er satt opp som et løpende årlig abonnement. Gjennom butikksiden får du mulighet til å melde deg på konferansen gjennom å velge hvilke konferanseprodukt du legger i handlekurven, og som du så betaler for. Du trenger ikke registrere deg i et eget skjema, slik du gjorde tidligere. Du kan velge om du ønsker å delta begge dager, eller bare en av dem – samt melde deg på tapaskveld og festmiddag. Som vanlig har vi reduserte priser for arbeidsledige og studenter.

Ta kontakt med nam@arkeologiinorge.no hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Priser:

  • Konferanseavgift for begge dager: 1 600,-
  • Konferanseavgift én dag: 950,-
  • Konferanseavgift begge dager arbeidsledig/student: 800,-
  • Tapaskveld: 580,-
  • Festmiddag: 890,-
  • Ekskursjon: 50,-

Overnatting

Fristen for å booke rom på Grand Hotel Terminus til konferansepris gikk ut 28. september. Det er imidlertid mange andre hotell innen gåavstand til konferanselokalene, med og uten frokost. Den nærmeste er Zander K, som er bygget ved siden av Terminus. Andre rimelige alternativ er CityBox og Magic Hotel (nærmeste i kjeden er ved Korskirken). På hjemmesiden blir det lagt ut kart som viser noen av de nærliggende hotellene og offentlig transportmidler.

Kart